Marketing, PR & Communicatie Specialist

– met zeilervaring & expert in zeil communicatie –
(32-38 uur per week)

Ben jij een gepassioneerde zeiler of doorgewinterde watersporter (m/v)  die de schoonheid van onze schepen herkent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij KM Yachtbuilders hebben we een vacature voor een enthousiaste Marketing, PR & Communicatiespecialist die onze externe en interne communicatie naar een hoger niveau kan tillen.

Wat kan je verwachten?

Marketing, PR & Communicatie Specialist
Met zeilervaring & expert in zeil communicatie –
(32-38 uur per week)

Ben jij een gepassioneerde zeiler of doorgewinterde watersporter (m/v)  die de schoonheid van onze schepen herkent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij KM Yachtbuilders hebben we een vacature voor een enthousiaste Marketing, PR & Communicatiespecialist die onze externe en interne communicatie naar een hoger niveau kan tillen.


Over ons:

Bij KM Yachtbuilders maken we dromen waar voor ontdekkingsreizigers, wetenschappers en avonturiers uit verschillende windstreken. We ontwikkelen, bouwen en refitten hoogwaardige high-latitude aluminium zeil- en motorjachten tot 30 meter. Onze trots? De Bestevaer jachten die deel uitmaken van onze activiteit.

Jouw missie:

Als Marketing, PR & Communicatie Specialist ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van een positief beeld van ons merk. Je ontwikkelt effectieve communicatiestrategieën en marketingcampagnes, beheert zowel externe als interne communicatiekanalen en bouwt relaties op met ambassadeurs. Kortom, jij bent ons gezicht naar de wereld toe. Ervaring met opmaak voor print en drukwerkbegeleiding is een waardevolle toevoeging aan deze rol.


Profiel:

 • Je bent een (ervaren) zeiler of watersporter die de taal van onze klanten spreekt.
 • Je kunt vloeiend Nederlands en Engels spreken en schrijven. Duits en Frans is een pré.
 • Met jouw persoonlijkheid weet je anderen te inspireren.
 • Je beschikt over uitmuntende communicatieve vaardigheden en organisatorische talenten.
 • Je bent een zelfstarter, hands-on en weet van aanpakken.
 • Je bent in staat zowel strategisch te denken als uitvoerende taken op te pakken.
 • Je bent gewend zelfstandig te werken en de verantwoordelijkheid te dragen.
 • Ervaring met foto- en videobewerking (Adobe pakket) is een grote pré.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie is vereist.


Verantwoordelijkheden:

 • Communicatiestrategie: Ontwikkelt en voert effectieve communicatiestrategieën en marketingcampagnes uit die ons merk positief laten opvallen.
 • Communicatiebeheer: Beheert zowel interne als externe communicatie, inclusief social media, websites, campagnes en advertenties.
 • Contentmanagement: Neemt de leiding in contentmanagement en vormgeving van diverse materialen zoals brochures, flyers, uitnodigingen en ander drukwerk.
 • Contentproductie: Brengt ons merk tot leven met boeiende content rond productlanceringen, events, shoots en yard tours, terwijl je tevens overtuigende copy produceert voor advertenties, de KM Yachtbuilders en Bestevaer websites en artikelen.
 • PR en relaties: Fungeert als centraal aanspreekpunt voor PR en media en onderhoudt sterke relaties met ambassadeurs, waaronder eigenaren, content creators en influencers.
 • Marketing Budgetbeheer: Is niet bang voor cijfers en heeft de capaciteit om marketingbudgetten nauwlettend in de gaten te houden.


Wat bieden wij:

Als Marketing, PR & Communicatie Specialist krijg je een zeer zelfstandige rol in een organisatie waarin je professioneel kunt groeien. 32 tot 38 uur in de week. Naast een passend salaris bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een open cultuur en regelmatige sociale evenementen. En natuurlijk, de mogelijkheid om op Bestevaer jachten te varen!

Hoe solliciteren?

Solliciteren

Heb je interesse in de vacature? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar werken@kmy.nl of solliciteer via onderstaand venster. We kijken uit naar je sollicitatie!

De startdatum voor deze functie is per 1 september 2024.

Dank je wel en we horen graag van je!

Team KM Yachtbuilders

Solliciteer direct

Of stuur je motivatie + CV naar werken@kmy.nl